+
KSSERVICE

Waarom een hogere werkloosheid in Polen voor uw bedrijf een goede zaak kan zijn
18/01/2021

Minder vacatures en een hogere werkloosheid: ook in Polen heeft de coronacrisis grote gevolgen voor de werkgelegenheid. En dat betekent een mogelijke opportuniteit voor uw bedrijf, wanneer u ervoor openstaat om met gekwalificeerde Poolse arbeiders aan de slag te gaan.

Hogere werkloosheid in Polen…

Volgens het Poolse Centraal Bureau voor de Statistiek (GUS) lag de gemiddelde werkgelegenheid in Polen 1,2% lager op jaarbasis dan in 2019. De werkloosheidsgraad staat intussen op 3,1 , in vergelijking met een werkloosheidsgraad van 2,9 in september 2019. Een kleine daling ten opzichte van de werkloosheidscijfers bij de eerste lockdown, toen hij op 3,3 stond.

Ook in Polen heeft de economie zich immers verrassend goed weer op gang getrokken na de eerste fase van de pandemie. De cijfers van september tonen echter een minder sterke groei van de werkgelegenheid aan dan in juni, juli en augustus. Economische experten vrezen dan ook dat de cijfers ook in Polen weer snel achteruit zullen gaan. Net zoals bij ons een gevolg van de tweede coronagolf en opnieuw strengere maatregelen.

… Betekent opportuniteiten in België

Deze potentiële stijging in de Poolse werkloosheid, heeft als gevolg dat er mogelijk opnieuw meer gekwalificeerde arbeiders op de Poolse arbeidsmarkt terechtkomen. En dat opent opportuniteiten voor u als Belgische ondernemer, wanneer u in uw eigen productie- of bedrijfsproces aan de slag bent of wil gaan met buitenlandse gekwalificeerde en flexibele (interim)arbeiders.

Ook in België is het immers maar de vraag in welke mate deze tweede coronagolf een invloed zal hebben op het productie- en servicepeil van veel bedrijven. Er heerst nog veel onzekerheid, en sommige sectoren draaien op een laag pitje terwijl anderen net floreren in deze crisistijd. In dergelijke onzekere tijden, kunt u de schommelingen in uw personeelsbehoeften opvangen met gekwalificeerde en flexibele interimarbeiders.

Samen naar oplossingen

Met KS Service haalt u op dat vlak alvast een expert ter zake in huis. We zijn al decennialang specialist in het detacheren van gekwalificeerd interimpersoneel in Polen, en sinds 2013 ook officieel erkend als uitzendbureau in België. Wij kennen dus de Poolse arbeidsmarkt door en door, beschikken over een uitermate grote pool van gekwalificeerde (interim)arbeiders en bieden u de flexibiliteit van goedkopere buitenlandse arbeidskrachten, strikt conform alle Belgische voorwaarden.

Meer weten? Contacteer dan snel onze Belgische manager, zodat we samen flexibele oplossingen voor uw personeelsbeleid kunnen vinden.

Met vriendelijke groeten,